COMUNICAT DE PRESĂ – Suplimentarea măsurilor de siguranță în contextul minivacanței de 1 Mai

În acest sfârșit de săptămână, în contextul minivacanței de 1 Mai, personalul Ministerului Afacerilor Interne din județul Vâlcea va fi suplimentat și mobilizat, zilnic, la nivelul întregului județ, în vederea asigurării climatului de ordine și liniște publică, precum și pentru intervenţia rapidă în cazul unor situaţii de risc pentru cetăţeni.

Instituția Prefectului județul Vâlcea asigură, în continuare, servicii de permanență, intervenind ori de câte ori este nevoie pentru buna funcționare a activității din județ.

La nivelul județului Vâlcea peste 850 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea vor fi la datorie, în acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică. Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere rutiere din județul Vâlcea pentru a crește gradul de siguranță rutieră, pentru a fluidiza traficul rutier și pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere.

Peste 300 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea vor fi la datorie pentru a acționa atât independent, cât și împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale precum și pentru sprijinul și îndrumarea cetățenilor care se află în spații publice.

În perioada minivacanței, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,General Magheru” al județului Vâlcea un efectiv de 90 de pompieri militari care încadrează mijloace tehnice specifice, se va afla zilnic în serviciu operativ, fiind pregătiți să acorde asistență medicală de urgență, să intervină pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor din mediile ostile vieții. Răspunsul la eventualele urgențe medicale va fi asigurat prin intermediul unei autospeciale pentru transport personal și victime multiple și a celor 6 echipaje SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat.

În acest context și specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea vor desfășura în perioada menționată, la nivelul județului, activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, pentru persoanele care se vor afla în zonele turistice sau de agrement, în locurile de cazare, în spațiile recreaționale de petrecere a timpului liber, precum și pentru persoanele care participă la diferite manifestări cu public numeros.