COMUNICAT DE PRESĂ Suplimentarea măsurilor de siguranță în contextul minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Paștelui Ortodox

În perioada 14-17 aprilie 2023, personalul Ministerului Afacerilor Interne din județul Vâlcea va fi suplimentat și mobilizat, zilnic, la nivelul întregului județ, în vederea asigurării climatului de ordine publică şi a intervenţiei rapide în cazul unor situaţii de risc pentru cetăţeni.

Instituția Prefectului Județul  Vâlcea asigură, în continuare, servicii de permanență, intervenind ori de câte ori este nevoie pentru bunul mers al activității din județ.

La nivelul județului Vâlcea aproximativ 800 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea vor fi la datorie, în acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, astfel încât sărbătorile să fie celebrate în siguranță.

Poliţiştii vor acţiona în acest weekend în sistem integrat împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale comise în zona cluburilor/discotecilor, barurilor sau unităților de alimentație publică, cu profil similar, fiind prezenți și în zona lăcașurilor de cult din județ.

Totodată, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere rutiere din județul Vâlcea pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Polițiștii vor folosi aparatele radar, dar și aparatele etilotest și drugtest în vederea depistării șoferilor  care încalcă regulile de circulație.

În perioada minivacanței, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,General Magheru” al județului Vâlcea un efectiv de 100 de pompieri militari care încadrează mijloace tehnice specifice, se va afla zilnic în serviciu operativ, fiind pregătiți să acorde asistență medicală de urgență, să intervină pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor din mediile ostile vieții.

Răspunsul la eventualele urgențe medicale va fi asigurat prin intermediul unei autospeciale pentru transport personal și victime multiple și a celor 6 echipaje SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat.

De asemenea, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea vor desfășura în perioada menționată, la nivelul județului, activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, pentru persoanele care se vor afla în zonele turistice sau de agrement, în locurile de cazare, în spațiile recreaționale de petrecere a timpului liber sau persoanelor care participă la evenimente cultural-artistice.

Totodată peste 300 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea vor acționa atât independent, cât și alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru a preveni și combate faptele antisociale precum și pentru sprijinul și îndrumarea cetățenilor care se află în spații publice.

 

Sărbători binecuvântate!