Informație de presă – MOBEX

În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în perioada 17-21 octombrie 2022, în județul Vâlcea se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare – MOBEX  DJ-VL-22, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

 

Exercițiile de acest tip se planifică și organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora.

 

Pe timpul exercițiului, o parte din rezerviștii cu domiciliul în județul Vâlcea, cuprinși în planurile de mobilizare, va fi chemată la unitățile militare în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.