Centenarul Marii Uniri

31 ianuarie 2018 – Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia

În ziua de 31 ianuarie se împlinesc 600 de ani de la trecerea la cele veșnice a Voievodului Mircea cel Bătrân, Voievod al Țării Românești  și ctitor al Mănăstirii Cozia.
Pentru comemorarea Domnitorului ctitor de lăcașuri sfinte și apărător al neamului, Arhiepiscopia Râmnicului a inițiat la începutul acestui an o serie de manifestări  cultural-duhovnicești. Citește mai departe…

 

 

Eveniment – 159 de ani de la decretul de numire a primului prefect din Vâlcea

În urmă cu 159 de ani, mai exact la 14 februarie 1859, ca urmare a decretului domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost numit în funcția de prefect al județului Vâlcea ,domnul Ghiță Golescu.
Data de 14 februarie a devenit astfel, ca o cutumă,ziua în care prefecții post-decembriști din Vâlcea au marcat evenimentul de numire al primului prefect din județ.
Astăzi, a fost rândul domnului prefect Florian Marin să îi aibă invitați în holul Instituției Prefectului, în cadrul ceremoniei de sărbătorire a 159 de ani de la numirea primului prefect din Vâlcea, pe 7 dintre prefecții de după 1989, respectiv domnii: Citește mai departe…