COMUNICAT DE PRESĂ 26 IUNIE – ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL

“Pe-al nostru STEAG e scris UNIRE,

Unire-n CUGET și SIMȚIRI

Și sub măreața lui umbrire

Vom înfrunta ORICE loviri.”

 

Andrei Bârseanu

 

Astăzi, în scuarul din fața Instituției Prefectului Județul Vâlcea, DRAPELUL a fost ridicat pe catarg în acordurile Imnului Naţional al României. Simbol naţional, DRAPELUL, cel care i-a inspirat pe români în momente grele este sărbătorit în fiecare an, la data de 26 iunie, conform legii nr. 96/1998. DRAPELUL NAŢIONAL este unul din cele trei simboluri naţionale ale României, alături de STEMĂ şi IMN.

Evenimentul dedicat Zilei Drapelului Național, organizat de către Instituția Prefectului – județul Vâlcea cu sprijinul Garnizoanei Râmnicu Vâlcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al Județului Vâlcea și Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea s-a desfășurat cu participarea prefectului județului Vâlcea, domnul Mihai Oprea, a domnului subprefect – Victor Stănculescu, a vicepreședinților Consiliului Județean Vâlcea doamna Andra Bică și domnul Florian Marin, a primarului municipiului Râmnicu Vâlcea domnul Mircia Gutău. La ceremonie au fost prezenți vâlceni, reprezentanții pe plan local ai Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, șefi ai serviciilor deconcentrate din județ.

În acest context, prefectul județului Vâlcea, domnul Mihai Oprea, a subliniat importanța și simbolistica Drapelului Național subliniind faptul că pentru noi, românii, tricolorul semnifică dreptate, libertate și unitate. Evenimentul dedicat sărbătoririi Zilei Drapelului Național a cuprins momente precum: intonarea marșului de întâmpinare de către Fanfara Județeană Constantin Brâncoveanu; primirea onorului militar, salutul Drapelului de Luptă de către prefect și comandantul garnizoanei; festivitatea de primire a Drapelului României, festivitatea de sărutare a flamurii Drapelului României de către oficialitățile prezente, urmată de festivitatea de înălțare a Drapelului Național pe catarg, alocuțiunile oficialităților. Ceremonia militară și religioasă s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, constituită din cadre ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, în acordurile Fanfarei Județene Constantin Brâncoveanu.

În contextul Zilei Drapelului Naţional, reprezentantul Guvernului în județul Vâlcea îi îndeamnă pe vâlceni să arboreze DRAPELUL NAȚIONAL cu mândrie, în semn de recunoștință pentru înaintașii noștri, dar și ca emblemă a solidarității și unității naționale.

 

Le mulțumim tuturor instituțiilor pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.